Dykning måste vara den mest fascinerande utomhussporten när det gäller att vidga dina sinnen och verklighetsuppfattning. Dykning är beroendeframkallande och ger en extra dimension till semestern eller som helgsysselsättning hemma i Sverige. Antalet dykplatser runt om i Sverige och världen är oändligt och variationen är enorm. Alla dyk skiljer sig åt med olika typer av fiskar och fauna. Sikt och färger varierar och en dag simmar du under ett däck på ett vrak och nästa dag upplever du grottdykning och muränor. Vissa dykplatser kan upplevas från ytan med snorkling men för att bli ett med naturen och se världen från en fisks perspektiv måste man lära sig att dyka. Anmäl dig nu!

Fly till en annan värld. Dykning tar dig till en tyngdlös dimension med nya färger, andra former och annorlunda varelser. Fly till stillheten och upptäck något helt nytt. 

Utforska nya platser. Dyk i 100 år gamla vrak, simma genom underjordiska grottor eller sväva bara genom det blå och njut av havet på ett sätt du aldrig gjort förut.

Upplevnärheten till naturen. Friheten och förvandlingen. Du kommer för alltid att ändra din verklighetsuppfattning och använda dina sinnen på ett helt nytt sätt.

Känn glädje och upplev spänningen av att ta ansvar för varje beslut och varje rörelse under ytan. Dykning ger en underbar självkänsla och ett enormt självförtroende samt ett omfattande socialt liv med andra dykare som berikar ditt liv.

Börja dyka hos Stockholm Divers - den personliga dykskolan - den roligaste dykningen hittar du hos Stockholm Divers. 

 

Att välja och använda dykutrustning är en del av nöjet med dykning. Stockholm Divers hjälper Dig att hitta rätt utrustning.

Utrustning

 

Vilken dykutrustning du behöver beror på förhållandena där du dyker, till exempel temperaturen i vattnet och typ av dyk. Observera att för att kunna hyra eller köpa dykutrustning krävs dykcertifikat - Open Water eller uppåt.

Stockholm Divers säljer och hyr ut allt du behöver för att börja dyka till förmånliga priser.

 

 

 

 

Bare produkter är avsedda för sport-entusiaster som delar en passion för att vara i och på vattnet. De strävar efter att erbjuda högsta kvalitet som ger överlägsen komfort och optimal prestanda.

 

 

Mares är ett av världens ledande företag inom dykutrustning. Stockholm Divers lagerhåller och säljer Mares produkter. Kontakta oss gärna innan kursstart för att komma och prova den utrustning som passar just dig.

 

 

 

 

ScubaPro har ett brett sortiment av alla tänkbara dyktillbehör. Stockholm Divers marknadsför och säljer ScubaPros utrustning. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad behöver jag för att börja?

Du behöver åtminstone ha egen mask, snorkel och fenor när du börjar kursen. Passformen är viktig - Stockholm Divers hjälper till med att prova ut modeller med egenskaper som är optimala för dig.

 

Vi rekommenderar att du investerar i egen basutrustning när du börjar dyka eftersom:

- det är bekvämare att lära sig dyka med egen utrustning

- det är bekvämare att lära sig dyka med utrustning som är utprovad för dig

- dykare med egen utrustning dyker mer

- egen utrustning är en del av nöjet med dykningen

 

Hur avgör jag vad som är den bästa utrustningen?

Enkelt. Det finns ingen bästa utrustning, men det finns utrustning som är bäst för dig. Det finns dykutrustning i en fantastisk variation för att tillfredsställa olika behov, intressen och storlekar. Vi på Stockholm Divers är utbildade för att hjälpa dig hitta utrustning som bäst passar din smak, storlek och budget. Vi hjälper dig inte bara med att hitta rätt saker, vi ger också råd och service så att utrustningen ger dig många år av tillförlitlig användning. 

 

 

 

 

Vad består en komplett dykutrustning av?

 

 

Mask - gör att du kan se klart under vattnet

 

 

Fenor – gör att du kan simma effektivt utan att använda armarna

 

 

Snorkel – gör att du kan simma på ytan med ansiktet i vattnet utan att använda luften i flaskorna.

 

Dykväst (BCD) – en jacka som håller samman den mesta utrustningen - dykflaskan är fäst på denna. Med hjälp av en knapp kan du fylla eller tömma luft i dykvästen för att bestämma om du vill flyta, sjunka eller sväva viktlös

i vattnet.

 

 

 

 

Regulator – ger dig luft från dykflaskan med exakt rätt tryck när du andas in.

 

 

 

 

 

Dykflaska– förvaring av komprimerad luft i tillräcklig mängd för att låta dig dyka. Tiden du kan vara nere beror på djup, temperatur och aktivitet

Dykdräkt

isolerar mot nedkylning och skyddar mot skrapsår. Våtdräkten släpper in

en liten mängd vatten mellan huden och dräkten. Torrdräkten håller dig torr

och är lämpligast för kallare vatten.

Manometer

visar trycket i dykflaskan och därmed hur mycket luft du har kvar. Detta gör

att du kan avsluta dyket med god marginal.

Alternativ luftkälla

detta är ett extra andrasteg som är kopplat till din regulator. Det används

för att dela luft med parkamraten vid problem.

Kompass

används på i stort sett samma vis som på land, men konstruktionen måste klara vatten och tryck.

Dykdator

håller reda på djup och dyktid för att visa hur länge du kan stanna på aktuellt djup. Vissa dykdatorer visar även trycket i dykflaskan.

Visselpipa

säkerhetsutrustning för att påkalla uppmärksamhet på ytan. Används ofta tillsammans med visuella signaler (förvaras i dykvästens ficka), till exempel signalspegel eller uppblåsbar tub i väl synlig färg.

 

Det finns en mängd extratillbehör som är mer eller mindre nödvändigt och som beror på den typ av dykning du utför.

 

Varje del av utrustningen har sin funktion, för att tillsammans med dig göra ditt dyk så bra som möjligt!